onsdag 30. juni 2010

Grytekluter

Behøvde noen nye grytekluter, så sydde ett par av gardinrester som ble kjøpt på en sy-butikk i sverige ifjor, og brukte blonder til oppheng. Hadde tydlivis ikke quiltsøm på maskinen , og de er som sakt bare "første-utkast", og det vises igrunn...

tirsdag 29. juni 2010

Tallerkenhylle.


Må bare vise denne herlige tallerkenhylla, som far (farfar) laget da han gikk på ungdomsskolen. Far mente jeg burte male den, men jeg likte fargen og rustikken, så den skal få være slik den er. Den har Ola fått på rommet sitt med litt bøker og stæch i, litt stas og ha tallerkenhylle som oldefaren har laget for 70 år siden!

Bukse me lommer.


Prøvde meg på en bukse til Elias. Den var egentlig myyye større, forstørret mønsteret til lillebror, og forstørret altfor mye,så måtte ta den inn 2 ganger før den passet.. Så lommene ble litt feil plassert.Det var forøvrig feil stoff på lommene ifølge 3(snart 4) åringen, så han har bestilt en med ett litt mer artigere stoff.. Så får vi se hvordan vær det blir imorgen, sy eller ute vær! Her er det tv-kveld resten av kvelden:)

mandag 28. juni 2010

Regn-regn-regn..

Været i nord er ikke mye og skrive bok om for tiden...det går i regn,regn og atter regn..Blomstrene som ikke har stått under tak er mildt sakt drukknet, og usikkert om forråtningsprosessen har tatt de..:( Men, med døren står de tørrt og fint, så får man heller bare kose seg me denne lille kroken me blomster, fram til det blir sommer her hos oss også...

Nye stoffer.

Litt stoffer jeg fant på andselv forrige uke, fine til og applikere med:)

Liftgardin.

Liftgardinen jeg sydde til lillebror Ola, av stoff fra stoff og stil, som jeg hadde igjen etter jeg sydde gardiner til Elias rom for 4 år siden. Nå kom det godt til nytt, så fikk guttene like på rommene sine:)

søndag 27. juni 2010

"Ku-boksa"

Idag har vi vært i dåp te et lite fadderbarn, sydde han ei "ku-bokse", der for og lomme e gardinstoff..Boksa fallt i smak, da det e en liten framtidig gårdsgutt:)

Bukse med knelapper.

Prøveprosjekt, bukse me kne-lapper...

Marimekko.

Marimekko-boksa, bestående av bare nye innkjøpte stoffer.

Litt nytt og litt gammelt.

Denna brune e stoff som er kjøpt på domus faktisk, der har de faktisk litt fine stoffer:) Lomme og for er en gammel duk. Og vrangbord på foten er fra en gammel jobbebukse te Elias.Har ikke så mange knapper fra før, så de fleste er kjøpt nye!

Retro-buksa.

Her e boksa æj sydde på min ega bernina dagen etterpå, også gamle gardiner fra stoff-lageret til Åshild. Måtte skjøte beina litt..Og den ene foten e mere bleka enn den andre, men litt av sjarmen me gjenbruk:)

Den første buksen.

Her e bilde av den aller første boksa æj sydde en helt vanlig dag, ta tok æj me mæj Ola og vippestolen og trillet bort te min flinke sy-nabo Åshild og tilbrakte dag,ettermiddag og kveld der. Da tegnet vi av mønster på en bokse Ola hadde så satte vi igang..Og t.o.m æj som ikke bugner av tolmodighet akkurat, syntes detta var skikkelig morsomt!! Her e altså bokse nr 1, sydd av gamle gardiner fra stoff-lagret til Åshild. Må faktisk si mæj fornøyd me første "prosjekt", men det hadde ikke gått uten Åshild:))

Eirin har blogg!!

Da e æj igang..tenkte det va kjekkt og ha en liten plass og legge ut bilder av det lille jeg får til på symaskinen..Så kommer det forhåpentlivis mer avanserte ting etterhvert, men foreløpig holder æj mæj til enkle barneklær. Ola på 8 mnd er den "heldige" av ulike selebokser i samme størrelse:) Må prøve og forstørre mønstret så han får noen større bukser etterkvert. Er jo begrenset korr mange bokser han trøng i samme størrelse,tjihii..Også har æj sydd en bokse, som også storebror Elias på snart 4 år ønsker seg.